KIRKEKONCERTER LINÅ OG SEJS-SVEJBÆK KIRKER 2018

Koncert og fællessang med HK-Koret Østjylland

Linå kirke, onsdag d. 26. september kl. 19.30.

Denne onsdag aften åbner vi både kirken og sognehuset for et hyggeligt fællessangsarrangement. Vi starter i kirken med en koncert på ca. 30 minutter, hvor HK-Koret Østjylland synger. Derefter er der kagebord og kaffe i sognehuset, højskolesangbogen ligger klar til fællessang, og koret vil også synge et par sange for os her.

HK-Koret Østjylland - der ledes af dirigent/pianist Friederike Felicitas Funk - er et amatørkor med 35-40 medlemmer (mænd og kvinder), som har eksisteret siden 1986. Repertoiret er meget blandet - med danske og nordiske sange/viser og rytmisk dansk/engelsk populærmusik. HK-Koret optræder ved mange forskellige lejligheder i Aarhus-området - alene og gerne i større kor-sammenhænge fx med Aarhus Jazz Orchestra ved åbningen af Aarhus Kulturby sidste år.

Koret er regelmæssigt, ca. hvert 3.-4. år i udlandet - sidst i Riga i 2012, med genvisit af Riga-koret Atskana i 2014, hvor korene gav fælles koncert i Sejs-Svejbæk kirke. Koret var i årene 2009-14 ledet af Anne Gössler Christensen – organist ved Linå-Sejs og Sejs-Svejbæk Kirker. Til oktober skal koret på en koncertrejse til Barcelona, hvor de har mulighed for at synge en koncert i La Sagrada Familia – arkitekt Antoni Gaudís endnu ufuldendte kirke. Her skal de optræde med et mere kirkeligt repertoire, og det er det, de vil fremføre i Linå.

Samtidig oplever fællessang og højskolesang i disse år generelt en kæmpe opblomstring. Det har derfor været oplagt at kombinere korsang og fællessang til en aften, hvor alle kan være med – enten til at lytte eller synge selv, og gerne begge dele.

Fri entré, men eventuel støtte går til korets Barcelona-tur.

Koncert med guitar og orgel

Sejs-Svejbæk kirke, søndag den 7. oktober kl. 19.30

Inger Budde og Ole Dusgård, Sejs.

Vi vil gerne byde velkommen til koncert med den klassiske guitarist Ole Dusgård og organist Inger Budde Dusgård.

Ole er uddannet med solistklasse på konservatoriet i Århus. Han har undervist samt spillet solokoncerter og koncerter i forskellige andre konstellationer gennem årene - og nyder så i fritiden naturen omkring Sejs. Inger var i en årrække organist ved Mariehøj Kirke, hvor hun skabte et særdeles aktivt musikliv, især omkring de mange kor.

Inger og Ole arbejdede sammen i det dygtige Midtjysk Pigekor, som Inger skabte og var dirigent for, hvor de lavede masser af koncerter rundt omkring i Danmark og Europa samt i radio og på TV. Inger og Ole glæder sig til at lave koncert i deres egen sognekirke. Der er ingen korpiger med denne gang, men guitaren skal klinge i det smukke rum, både alene i bl.a. spansk musik og til Oles Dusgårds egen sang.

Sammen med Inger på flygel skal vi høre i et værk af Vivaldi med den kendte 2. Sats, der blev brugt i “Du’s med dyrene” men også i et nyere værk af den italienske komponist Tedesco Castelnuovo. Kirkens velklingende orgel skal naturligvis igang, og vi skal bl.a. høre et stykke af Bach, som han var så glad for, at han først skrev en udgave for violin, senere for lut og så for instrumenternes dronning, orglet.

Lidt pjat på orglet skal der også være plads til - men det bliver en overraskelse, hvad det er!

Velkommen til koncert

Trio Before ’Den danske sang’

Sejs-Svejbæk Kirke, Søndag 28. oktober kl. 16.00

Skønne danske sange og salmer med lette jazzklange i rolige, vellydende og smagfulde arrangementer. Claus Behrens, saxofoner. Niels Erichsen, piano. Peter Friis, kontrabas.

Repertoiret er sange og salmer fra den danske sangskat og spænder bredt fra ”Livet er en morgengave”, ”Det dufter lysegrønt af græs” til ”I skovens dybe stille ro”; melodier med et stort tidsspænd, hvor komponister som Carl Nielsen og Otto Mortensen er repræsenteret , og hvor teksterne af blandt andre Grundtvig og Halfdan Rasmussen står klart for de fleste, selv om musikken er instrumental.

TRIOBEFORE er kendt for at skabe en flot koncertoplevelse, hvor tilhørerne på tværs af generationer begejstres af et kendt repertoire, der er fornyet i smagfulde arrangementer. Respekten for det fine originalmateriale er et gennemgående grundlag sammen med kærligheden til de danske musikalske traditioner.

Nogle af melodierne har flere hundrede år på bagen, og det har været vigtigt for trioen at bibeholde et ægte og enkelt udtryk.

Koncerterne er en musikalsk rejse for tilhørerne, hvor den instrumentale musik fremføres med et klart, lyrisk og nutidigt udtryk. Melodierne introduceres med lette historier og anekdoter om komponist, forfatter og perioden, hvor musikken blev skabt.

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Frokostjazzen i Silkeborg.

Billetter kr. 100 på www.jmts.billetten.dk eller tlf. 89203050, resterende billetter ved døren 30 min før koncerten.

KONCERTKALENDER 2018

BegivenhedDato

Koncert og fællessang med HK-koret Østjylland i Linå kirke

Fri entré.