KIRKEKONCERTER LINÅ OG SEJS-SVEJBÆK KIRKER 2019

Nordisk koncert med Sejskoret

Foreningen Norden fejrer 100 års jubilæum

Torsdag d. 26. september kl. 19.30 i Sejs-Svejbæk kirke.

I anledning af Forening Nordens 100 års jubilæum og Silkeborg-kredsens 75 års jubilæum i 2019 indbydes til koncert med Sejskoret. Koncerten er et samarbejde mellem Forening Norden, Sejskoret og Sejs-Svejbæk kirke.

Sejskoret dirigeres af Anne Mette Biehe og programmet består i anledningen primært af nordisk musik.

Fri entré.


Koncert med lokale kor og Alsang.

Tirsdag d. 22. oktober kl. 19.30 i Linå kirke.

”De skrigende skinker” fra Laven slår denne aften pjalterne sammen med Linå kirkes damekor og kirkernes ungdomskor om en lokal sangaften.

Vi starter i kirken med en halv times koncert ved korene.

Bagefter går vi i sognehuset, hvor der er kaffe, kagebord og fællessang. Vi lader på denne måde op til det nationale projekt ”Alsang 2020”, hvor det kort sagt går ud på at synge sammen! Det vil vi nemlig gøre denne aften – hver med sit næb!

”De skrigende skinker” er en flok damer fra Laven, som mødes om sangen hver anden uge.

Husk lidt kontanter eller mobilepay til kagebordet.


Koncert med Vokalensemblet Dopplers

Søndag d. 27. oktober kl. 19.00 i Sejs-Svejbæk kirke

I anledning af KK44 festivalen 2019, hvor temaet er ”Magten og Æren” præsenterer vokalensemblet Dopplers fra København en koncert med musikalsk refleksion over menneskets selvfortællinger før og nu.

Med udgangspunkt i spørgsmålet: ”Hvis er magten og æren….?” griber de historiske såvel som nutidige fortællinger, med nordiske elementer og musik i centrum. Fra vor ældste nedskrevne danske sang: ”Drømte mig en drøm i nat” til myten om Dannebrogs tilsynekomst på slagmarken i 1219, fra kampen mod enevælden og tilblivelsen af den Danske Grundlov i 1849 til hvor tids klimakrise og værdikamp anno 2019. Gennem et nordisk repertoire af folkemusik, klassikere, egne kompositioner og improvisationer, afsøger de i samspil med publikum, fortællingerne, og ikke mindst selvfortællingernes magt, og hvilken ære vi kan bibringe vores fremtid i kraft af disse.

Vokalensemblet Dopplers er et eksperimenterende performance-ensemble med vekslende besætninger, ledet af Astrid Vang-Pedersen. Gruppen præsenterer et alsidigt repertoire indenfor flere genrer, herunder pop, folkemusik, etnisk og klassisk musik, og arbejder gerne i krydsfeltet mellem disse. Et særligt fokus er på kommunikativ optræden gennem introduktioner, inspirerende koreografier og publikumsinteraktion. Gruppen komponerer og arrangerer det meste materiale selv, men inddrager også kendte værker. Målet er at sætte nye standarder for vokalgruppers optræden igennem det bevidste arbejde med sceneoptræden og inddragelse af publikum.

Doppers har vundet adskillige priser indenfor vokalmusik i både ind- og udland.

Læs mere på www.dopplers.dk.

Entré 50 kr. i døren fra kl. 18.30


Sangaften i Linå sognehus

Tirsdag den 26. november kl. 19.30 i Linå sognehus

Det at synge sammen skaber fællesskab. Vi sætter endnu engang fokus på det nationale projekt "Alsang 2020", og vi vil denne aften synge det kendte og elskede fra højskolesangbogen. Vi vil lære lidt nyt. Vi vil også se på udviklingen af salmebogen og lidt af alt det, der bliver udgivet i diverse sang- og salmebogstillæg.

Voksenkoret synger for, og organist Christian Holdensen sidder ved klaveret og leder aftenen. Efter en god times sang er der kaffe, hygge mv og hvem ved om der måske synges lidt videre ?


Sejs skoles julekoncert

Tirsdag d. 3. december kl. 19.00 i Sejs-Svejbæk kirke

Sejs skoles årlige julekoncert hvor skolens kor og juniororkester samt Sejsblæserne medvirker under ledelse af skolens musiklærere.


Advents- og julekoncert i Linå kirke

Østjysk kammerkor og Erling Lindgren

Torsdag d. 5. december kl. 19.30 i Linå kirke

Julekoncerten i år er langt i hænderne på Østjysk kammerkor dirigeret af Erling Lindgren. Erling Lindgren holder en sangaften i Sejs-Svejbæk kirke torsdag den 3. oktober og tager nu sit kammerkor med til julekoncerten i Linå.

Koret består af korsangere fra Aarhus og omegn og blev stiftet i 2015 af rutinerede korsangere og Erling Lindgren som korets dirigent. Erling Lindgren har fra 1991 til 2016 været organist ved Lemvig kirke.

Han er aktiv som orgelsolist, jazzpianist, korinstruktør, gæstelærer, foredragsholder og komponist, især af folkelige og kirkelige sange og har også modtaget den Folkelige Sangs Pris.

Koret synger et bredt repertoire der spænder fra romantikken til nyere tid, og ved julekoncerten i Linå er der også helt traditionelt julemusik.

Fri entré.


Julekoncert i Sejs-Svejbæk kirke

‘Swinging Christmas’ med Signe Juhl Kvartet feat. The Swinging Sisters

Torsdag d. 12. december kl. 19.30 i Sejs-Svejbæk kirke.

Frank Sinatra har gjort det, Nat King Cole har gjort det, Ella Fitzgerald har gjort det. Alle de store har lavet en juleplade og sunget de udødelige klassikere som hører julen til. Den amerikanske sangskat er spækket med evergreens som ”The Christmas Song”, ”Jingle Bells” og ”I’m Dreaming of a White Christmas”, men den danske sangskat rummer ligeledes en lang række sange og salmer som hænger uløseligt sammen med højtiden over dem alle.

Signe Juhl Kvartet feat. The Swinging Sisters vil føre publikum gennem en nostalgisk aften med finurlige arrangementer af gamle danske sange, closeharmony vokaler på de amerikanske evergreens a la de legendariske The Andrew Sisters og et nordisk take på vores smukke hjemlige salmer flankeret af flerstemmig sang og cello.

Det bliver en alsidig oplevelse i godt selskab med nogle af landets bedste musikere og sangere.

Medvirkende: Signe Juhl, Inger Juhl, Janne Therkildsen, Bo Møller, Niels Kvist og Casper Mikkelsen.

Koncerten arrangeres i samarbejde med ”Frokostjazz” i Silkeborg.

Billetter 120 kr på www.frokostjazz.dk

eller i døren fra kl. 19.00


Nytårskoncert

Barbershopkvarteten HusAar

Onsdag d. 8. januar kl. 19.30 i Sejs-Svejbæk kirke

HusAar er en ny dansk barbershopkvartet fra Aarhus bestående af Anders Slot Sørensen, Yngve Lyngsø, Søren Kronsgaard Detlefsen og Jonas Rasmussen.

I april 2019 blev de kåret som Skandinaviens 4. bedste barbershopkvartet, men ambitionerne rækker videre end det. 

Kendetegnende for barbershop er lækre tætte harmonierog ufatteligt lange toner, og der bliver lovet både smil på læben og måske en tåre i øjenkrogen. Kom og hør kendte sange udsat for barbershop og ukendte hits du ikke vidste du kunne lide!

Der vil være både ægte barbershopklassikere, danske schlagere og nye arrangementer. Alt i alt noget for enhver smag!

Efter koncerten er menighedsrådet vært ved en lille forfriskning, så vi kan ønske hinanden et godt nytår!

Entré: 50 kr i døren fra kl. 18.45