KIRKEKONCERTER LINÅ OG SEJS-SVEJBÆK KIRKER 2018

Advents- og julekoncert

Sejs-Svejbæk kirke søndag den 2. december kl. 19.30

Haderslev Domkirkes Pigekor

Haderslev Domkirkes Pigekor er et af Danmarks førende pigekor med 45 sangere i alderen 12 - 20 år.

Udover ugentlige korprøver, gruppeprøver og korrejser modtager pigerne solo-undervisning i sang ved erfarne sangere og sangpædagoger. Pigekoret har et højt aktivitetsniveau og optræder årligt 20 - 25 gange i ind- og udland ved koncerter, gudstjenester og events.

I marts/april 2017 turnerede koret “Kattegat rundt” med koncerter i Aalborg og Göteborgs domkirker, mens det blot en måned senere sang i Haderslev og Aarhus Domkirker bl.a. uropførelsen af “Fem Kristus-ord”, der er dedikeret til koret.

På TV har koret vist sig ved DR’s nytårsgudstjeneste ligesom pigerne medvirkede i pinsen 2017 ved den nationale fejring af Reformationsjubilæet under overværelse af HM Dronningen. Koret besøgte i 2016 Palæstina/Israel med koncerter i bl.a. Jerusalem og Betlehem.

Pigerne har ved flere lejligheder samarbejdet med Sønderjyllands Symfoniorkester, bl.a. i foråret 2017 da de indspillede CD’en “Luk julefreden ind”.

Koret ledes og dirigeres af Thomas Berg-Juul.

Fri entré.


Sangaften i Linå.

Tirsdag den 4. december kl. 19.30 med advents- og julesange og salmer.

En hyggelig sangaften, hvor vi synger mange af de dejlige advents-/julesange- og salmer og indimellem hører lidt om sangene.

Linå kirkes voksenkor synger for og synger også nogle sange selv. Lidt julesjov med en lille julehistorie og lidt julekonkurrence fra korets medlemmer bliver der også tid til.

Kaffe, julekage og hyggeligt samvær. En god optakt til advents- og juletiden, hvor også adventskransen tændes.

Organist Christian Holdensen sidder ved klaveret og leder aftenen.


Sejs Skoles julekoncert med kor og blæsere 

Tirsdag den 4. december kl. 19.00 i Sejs-Svejbæk kirke.


Messias

Traditionsrig barokkoncert

Linå kirke søndag den 9. december kl. 19.30

Händels oratorium ”Messias” fra 1741 hører til blandt de absolutte sværvægtere i den klassiske musikhistorie. De fleste kender i hvert fald ”Halleluja”-koret, som afslutter oratoriets 2. del, og uanset om man i øvrigt lytter til klassisk musik, undgår man ikke at blive grebet af Georg Friedrich Händels sprudlende baroktoner.

Siden 2012 har kulturselskabet ”Akademidt” til jul og påske opført dette storværk i en lang række midtjyske kirker. Besætningen består af fire professionelle sangsolister, bl.a. AkadeMidts faste sanger Anna Wierød (sopran), et barokensemble med 5-6 professionelle musikere under ledelse af violinist Jens Astrup samt 15-20 midtjyske korsangere, som hvert år mødes for at medvirke i disse opførelser og i år styres af korleder Severin Korsgaard.

Fælles for de medvirkende er en stor passion for barokmusik. Musikerne spiller på originale barokinstrumenter, og der bliver lagt stor vægt på at skabe en autentisk og levende opførelse, som er tro mod originalen.

Koncerten varer knap to timer og indledes med en introduktion til værket.

Billetter til 150kr kan købes på www.billetten.dk


Korkoncert

Sejs-Svejbæk kirke tirsdag den 18. december kl. 19.30

Silkeborg koret, Risskov koret og Sejs koret inviterer til fælles jule-korkoncert med værker af John Rutter samt nogle traditionelle julesatser.

Der medvirker 4 solister samt et lille strygeensemble.

Entré kr. 50 ved indgangen.


Nytårskoncert

Torsdag den 3. januar 2019 kl. 19.30

Sejs-Svejbæk kirke

Et brag af en orgel-nytårskoncert med organist Lars Rosenlund Nørremark.

Lars Rosenlund Nørremark er uddannet ved Det jyske Musikkonservatorium hos domorganist Anders Riber og professor Ulrik Spang-Hanssen. Sideløbende hermed har han deltaget i en lang række mesterkurser, bl.a. hos Oliver Latry, Nortre Dame i Paris, Daniel Roth, Dame Gillian Weir, Roger Fisher, prof. Paolo Crivellaro, Italien og prof. Leo van Doeselaar.

Efter kirkemusikalsk Diplomeksamen i 2006 blev han optaget i konservatoriets solistklasse med debutkoncert i 2008 med højeste karakter fra Århus Domkirke.

Lars har spillet koncerter over hele landet samt i Frankrig, Tyskland, Holland, Belgien, England, Norge, Grækenland og Israel.

Han er desuden yderst aktiv som underviser i orgelspil og har siden august 2009 været ansat på Det Jyske Musikkonservatorium samt Vestervig Kirkemusikskole.

I 2017 modtog Lars ”Ejnar Hansens legat for organister og dirigenter” med begrundelsen: ”Som anerkendelse for en udvist særlig indsats – karakteriseret ved kunstnerisk format og musikalsk indlevelse – for formidlingen af den klassiske musik inden for det pågældende område”.

Inden for musikforskning er Lars grundlæggeren af The International Historical Organ Recording Collection, som på internationalt plan samler viden om og indspilninger af vigtige historiske orgeloptagelser fra 1920 – 1960. Dette projekt er internetbaseret og kan besøges på www.ihorc.com

Desuden fungerer han som redaktør på internetforummet www.orgelforum.dk med tilknytning til Det Jyske Musikkonservatorium.

Derudover har Lars Rosenlund Nørremark en bachelorgrad i idéhistorie og religionsvidenskabelige studier ved Aarhus Universitet og har holdt talrige foredrag om musik, kunst og erkendelse.

Organistens koncertarbejde ved orglet vises på storskærm foran i kirken, så man kan se den arbejdende musiker.

Entré ved indgangen kr. 50

 
 

JULENS KONCERTER 2018

BegivenhedDato

Korkoncert i Sejs-Svejbæk kirke

    Silkeborg Koret, Sejs Koret og Risskov Koret inviterer til fælles …

18. dec 19:30
20:30
18. dec 19:30 -
20:30

NYTÅRSKONCERT Sejs-Svejbæk kirke - orgelkoncert med Lars Rosenlund Nørremark

    Entré 50 kr ved indgangen.        

3. jan 19:30
20:30
3. jan 19:30 -
20:30