BABYSALMESANG

 Nyt hold: Torsdag den 24. oktober  kl. 11.00

 PRAKTISK INFORMATION:

● Forløbet henvender sig til børn under 12 måneder og deres mor eller far.

● Det foregår torsdage kl. 11.00 i Sejs-Svejbæk kirke. Selve babysalmesangen varer ca. 45 minutter, og derefter er der kaffe/the, brød og tid til hyggelig snak.

● Hvert forløb er på 8 gange, og der er opstart 4 gange årligt.

● Prisen er 250 kr. for hele forløbet inkl. forfriskning. Pengene (i kontanter) medbringes første gang eller der kan betales med MobilePay, når du har fået en endelig bekræftelse på, at du er tilmeldt holdet.

● Underviser er musikpædagog, Birgitte Stenhøj Andresen, der er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og har specialiseret sig bl.a. i musik med børn.

● Tilmelding: Der er plads til max. 12 på hvert hold, og tilmelding sker efter først-til-mølle-princip ved at kontakte Birgitte på mail: birgitte@musikfavn.dk

  

 

 
HVAD ER BABYSALMESANG?
Sangen og musikken kan noget helt særligt i kommunikationen med babyer. De forstår endnu ikke sprog, men er til gengæld yderst lydhøre overfor stemmens klang, toneleje, dynamik og tempo. Lyden af forældrenes stemmer er den vigtigste for dem, og de suger til sig af ansigtsudtryk, bevægelser og stemning. Gennem de musikalske aktiviteter til babysalmesang stimuleres og understøttes babyens sansemotoriske, følelsesmæssige, sociale og sproglige udvikling. At gå til babysalmesang giver et musikalsk åndehul, hvor kontakten og samværet mellem forælder og barn er det væsentlige, og derudover kan forløbet udvide forældrenes repertoire og derved også inspirere til nære musikalske stunder derhjemme.
 
Kirken danner en storslået ramme for disse dejlige musikalske oplevelser af nærvær og kontakt. Et lille barn er meget følsomt overfor stemning og atmosfære, og kirkerummets akustik er unikt til formålet. Til babysalmesang bruges udover sange og remser også salmer, og disse rummer både en helt særlig storhed og enkelhed i deres udtryk. De sange og salmer, som vi synger for vores børn, vil følge dem livet igennem, og babysalmesang kan være medvirkende til at gøre sang og brug af stemmen til en naturlig del af samværet med barnet.
 
Til babysalmesang vil vi udforske stemmen, danse, lave fagter, vugge, ae, lytte til klange, musik og spændende instrumenter, bruge kroppen og lege sammen ? alt sammen på børnenes præmisser i en tryg atmosfære med det musikalske samvær i fokus. Vi bruger bl.a. klokkespil, tørklæder, sæbebobler, rasleæg og oplever lyden af fx guitar, klaver, fløjte, tromme og triangel. Men de vigtigste redskaber er stemmen og kroppen. Man behøver dog ikke at være god til at synge og danse i forvejen - alle kan deltage!

 

 

Sejs-Svejbæk kirke

Julsøvej 130

8600 Silkeborg

Åbningstider

Kirken er lukket om mandagen.

Åben for besøgende øvrige dage 8-16.

Søndage lukkes efter gudstjenesten